by morning



Brunnsparken imorse, ca 06.30

Trött som en gnu eller tre efter jobbdag (visserligen med mycket trevlig avslutning), bamseroligt rep - som vanligt, och alldeles för lite sömn. Det blev en liten repris från natten till i måndags. Somnade för sent, strax efter ett. Och vaknade vid halv fyra med hjärnan på högvarv. Sen kunde jag inte somna om, vilket var ytterst dumt eftersom jag skulle upp till jobbet vid fem. Var redigt trött innan repet, men som vanligt efteråt så kände man sig riktigt upplyft och full med energi som visserligen försvann ganska snabbt p.g.a. underskottet innan. Men härligt ändå.

Nu tänkte jag bryta mot traditionerna och gå och lägga mig innan tolv. Förmodligen ganska snart till och med.. Skönt med stundande ledig veckoända. Den kommer bli fin den.



feelin good





Just nu undrar jag helt enkelt bara hur jävla bra man egentligen får lov att må?



sömnlös




Nu är klockan kvart i sex och jag har varit vaken sedan halv fem, så jag har bara fått drygt två timmars sömn. Legat och försökt somna om i en timme, men hjärnan går på högvarv konstant så jag har lagt ner det nu. Satsar nu istället på att försöka hålla mig vaken. Får se om det ger nåt resultat.

Hade en helt osannolikt energiskt och effektiv kväll igår. Jag undrar var i hela helskotta all den energin kom ifrån.. Det var nästan så att jag inte kände igen mig själv. Mycket märkligt. Mitt rum gick från att delvis se ut som en krigszon till att vara mer tipptopp än det varit på vääldigt länge. Mycket trevligt faktiskt.
(Det skulle ju kunna vara på grund av detta som jag har så svårt för att somna om..)



söndag


Hade riktigt mysig kväll med mina finaste ladies igår. Vi har ju alla fyllt 25 under hösten, vilket vi firade med restaurangbesök. 100-årsmiddag. Är ju aldrig ute och käkar annars. Mysigt som bara den. Sen vet jag inte om det är för att man börjar bli gammal, men vid elva tiden var vi alla ganska trötta. Så vid halv tolv satt jag på bussen hem. Trött i fötterna efter att ha gått med klackar, och det är det inte ofta jag gör ska jag säga. Efter att ha ställt om klockan till vintertid somnade jag trött men nöjd nöjd.

Idag är det allt söndag, det är ett som är säkert. Är ju lite putt över att man skulle få en extra timme av dagen just idag när det är sånt fantastiskt trist väder. Kunde man inte fått den nån dag med finväder istället för en extra timme pruttväder? Varsågod och tack.
Trååkigt..






tip of the day


Dagens filmtips: Good bye Lenin
Grymt bra film som jag inte sett på länge, fram till igår.




Dagens musiktips: Why?
Finfin musik, för min del ny för dagen. Schysst musik kan man inte få för mycket av. (Tack Michael.)





om smuts


Fönstertvätt idag. Det behövdes kan man säga.


Assmutsigt fönster.

Normala människor kanske inte skulle göra det när det är kallt och jävligt ute. Men några sån undanflykter funkade inte riktigt den här gången. Det var..på tiden helt enkelt, skulle man kunna säga. Minns inte när jag tvättade fönster här hemma senast.. Det kanske säger en del.
Dessutom fick jag sitta en duktig stund sitta med mattkniv och skrapa bort en sisådär sju miljoner små fläckar (förmodligen stearin) som någon idiot lyckats få dit. Och jag har ju inte speciellt många andra jag kan skylla på än mig själv.. Duktigt som vanligt.
Men nu är det så sabla rent att man nästan inte ser att det är ett fönster. Götta.


Asrent fönster.

Snart bär det av till jobbet. Har fått ett låångt pass imorgon också, och ett kort på söndag. Helg är bra. Nice med OB.

Jag funderade lite förut och kom fram till att jag nog har någon typ av tvångstanke när det gäller té. Gör jag en kanna så måste jag alltid ALLTID dricka upp allt. Eller så går det mer på automatik.. Hur som helst, oavsett vad det beror på så resulterar det alltid i att jag blir kissnödig som en gnu, vilket inte är så behändigt alla gånger.

Och för att slutligen knyta ihop säcken och avsluta där jag började, apropå smuts, så hänvisar jag härmed till en bit ur Fråga Anders och Måns och deras briljanta samtal om smuts. Det börjar ca 3m40s in i klippet.
http://www.youtube.com/watch?v=bQfxruXJwHA



du vet väl att man alltid är ledig på sin födelsedag?




Började dagen med att dra i mig en gottig födelsedagsfrukost på sängen, läste dagens GP och låg och drog mig . Samt lyssnat på nedladdat Zimmergren i P1. Blev väckt vid niosnåret, då var det alldeles mysigt frostigt ute. Fem minusgrader var det förövrigt när jag gick och la mig inatt. Fick några blommor från trädgårn med frukosten också. I en liten äggkopp. De var lite frostnupna när de kom. Men nu har de acklimatiserat sig.

Idag ska jag bara göra det jag precis har lust med. Kanske sy lite till exempel.


Dagen till ära citerar jag Sune och Håkan ur bästa julkalendern "Sunes jul" från -91, främst med sista meningen som anledning.

- Har du tänkt på en sak? Jultomten och Jesus kanske är samma person.. Jobbar som jultomten på vintern och som Jesus på sommaren
, säger Håkan.

- Näe, så är det inte.
- Men tittarå, han har ju badbrallor på sig.
- Men hörrudu. Vet inte du att Jesus fyller år på julafton, och det är ju då som tomten jobbar som mest. Och du vet väl att man alltid är ledig på sin födelsedag?

 


Förövrigt är de där högglansiga och äckligt plastiga dunjackorna i modell á la 90-tal just nu avgjort bland det fulare man kan ha på sig.



dagsverket


Resultat av dagens göromål:

Mat. Check.
Broccoli- och blomkålssoppa för ett halv kompani.
Björnbärspromenad. Check.
Fast den förväntat digra skörden blev inte så diger som jag hade förväntat mig och hoppats på. Den bestod av tre tappra björnbär. De hade tydligen inte behagat mogna sedan jag träffade de sist.
Dammsugning. Check.
Har även tvättat toaletten. Och löst gåtan med varför bananflugorna bosatt sig där på sistone. Det torde vara på grund av den alltför sällan tömda lilla soptunnan under handfatet. Den var jättemysig i botten på hinken. Ett ord: möglisch.
Pianoklink. Check.
Sömnadspyssel. No check.



Måste tillstå att jag är hyfsat nöjd med resultatet. Det trodde jag nästan inte.



sysselsättningsproblem? inte då.


Jobbar inte idag. Men jag har inte nåt problem med att sysselsätta mig inte. Nej nej. Ska dammsuga och göra middag. Och så tänkte gå ut och se om man kan få hitta lite björnbär, vet ett par ställen där det finns en hel del snår. Det gäller bara att de är mogna den här gången, för det var de inte sist jag var ute. Och att inte nån annan liten fjant har plockat med sig alla. Jag vet inte riktigt vad jag skulle göra med de, men det är ett mindre problem just nu. Sånt löser sig alltid. Någon som har något gottigt tips kanske?
Sen fick jag för mig häromveckan (i samma veva som jag var ute och plockade inga björnbär) att jag skulle plocka nypon också. Men jag får se hur det blir med det, för i så fall så skulle jag torka de. Och det är tydligen sjukt pilligt om man då ska plocka bort alla asamånga kärnor, vilken man bör göra. Men det hade varit lite kul ändå. Kunna göra sin egen nyponsoppa och sånt, det hade varit rätt tufft.



Jag har också fått för mig att jag ska lära mig spela lite piano. Blev sugen när jag satt på bussen hem från jobbet igår kväll och sjöng lite tyst till Coldplay. Jag har inte spelat speciellt mycket innan, lite grann nån gång då och då. Men aldrig tagit lektioner eller nåt sånt. Jag har faktiskt kunnat spela första dryga tredjedelen av Månskenssonaten. Sen kom jag inte så mycket längre. Jag kan ju läsa pianonoter, det är bara det att det tar sån satans tid eftersom jag fortfarande inte är alltför haj på att läsa g-klav. Så man får läsa noterna en och en. Och har man då inte jättemycket tålamod så kan det lätt bli lite segt.
Har förövrigt haft den göttaste tredagarsjobbhelgen på länge. Det är ju så mycket trevligare att jobba med kul folk. I och för sig är ju all personal på jobbet bra att jobba med och sådär, men det är ändå skillnad på folk och folk. Gårdagskvällen var ganska larvig. Sådär gött kvällströtthetsflamsig och man nästan kiknar av skratt. Då känns det bra. Det livar liksom upp stämningen mellan allt bajstorkande.

Kanske börjar med kjolen jag tänkte sy av Ikea-tyget jag köpte nyligen.


Eller så blir det helt enkelt så att jag inte gör ett skit av allt det som jag tänkt. Bortsett från maten då, käka ska man ju göra i vilket fall.



nytillskott


Har skaffat tillökning till min tygsamling. Var på Ikea och skulle byta ett madrassöverdrag, men som vanligt så kom man därifrån med lite mer än vad man planerat. Hittade ett riktigt fint, lite tjockare tyg. Tänkte lite flyktigt att jag kanske skulle göra någon typ av långkjol av det, så vi får väl se hur det går med det.





helg med dans och bulle


Lördagkvällen spenderades på Club Issimo på Musikens hus, dit jag främst tagit mig för att kika på vårat fina Kiriaka (som är på bilderna). I vår är jag nog också med på scen, jag längtar längtar längtar! Dansade som en tok mellan lite fotograferande, höjdarnice.
Träffade både gamla och nya bekantskaper och det var på det hela taget en riktigt trevlig kväll. Bra band i övrigt också och schysst musik av DJ'n.







..och på tal om sånt så jag har jag pimpat mina träklubbor.




Och så igår söndag var det kanelbullebak. Är det kanelbullens dag så är det.
Kanelbulle, kamelbulle, kaninballe..





Första nybakta bullen avnjöts självklart med ett glas kall mjölk, det är ju allra godast!




RSS 2.0