så kallad aktiv helg




Helgen har spenderats med hela familjen (mycket ovanligt) i Dalsland där ett par vänner till familjen har hus, som för tillfället var utrustat med frusna vattenledningar. I Dals Långed för att vara exakt. Det stundade utförsåkningshelg! Det var helt galet vacker vinter där, riktig vintervinter, som i Ronja. Snö i massor och snötygnda träd både till höger och vänster. Det var som om någon hällt ut en kolossalt helt enorm mängd löst vispad grädde över allt. Och så solsken och blå himmel på det. Fullkomligt makalöst vackert! Jag var helt lyrisk.
För egen del var det elva år sedan jag åkte skidor sist (bortsett från lite på längden någon gång), och då var det i Lillehammer med en kompis och hennes familj, som åkt skidor en hel del innan och snitsigt tog sig ner medan jag körde ofrivlliga störtlopp i OS-backarna. Sen var jag i fjällen en gång när jag var åtta bast också. Men det är ju så onödigt längesen så det räknas väl knappt..

Det gick faktiskt bättre än väntat den här gången med tanke på min icke så digra erfarenhet.
Några vurpor visserligen.
Och en lätt stukad hand.
Utöver det susade jag ner för pisten i mina antika illröda termobrallor utan några större missöden eller ofrivilliga störtlopp. Och varje gång jag åkte sista biten upp till backkrönet med liften så var det så förbannat vackert! Speciellt när solen började gå ner. Ojojoj, säger jag bara.
Två dagars utförsåkning och två syrechocker senare hade jag den mest rejäla träningsvärk jag haft på mycket länge. Men sablar vilken helg!

Och så cred till yngsta brorsan som tog sig an utmaningen med bravur, och från att aldrig innan ha åkt snitsigt tog sig ner för backarna.












Storlek 43,5 på pjäxorna är minsann inga småpotatisar. Storfot - javisst.
Plats för raggsockor och att vicka på tårna bör icke försummas.




den svarta


I helgen började jag äntligen (och blev klar!) men min svarta långa myströja som jag spånat på ett tag. Nästan hela helgen gick åt. Gjorde den här gången ett lite mer gediget förarbete med försök till mönster och sånt för att minska på mängden korrigeringar i efterhand. Vilket jag alltid fått göra då jag gjort det mer på frihand från början, och fått sy sextiitretton sömmar för att man tagit i med mängden tyg för att vara på den säkra sidan. Ville även göra raglanärmar vilket var nytt för mig. Kikade på internetet på några raglanärmsmönster och improviserade sedan lite. Det blev en del provande och nålande. Först i papper och sedan i själva tyget. Nåla och prova, prova och nåla. Provdockan som jag fick av mormor i våras kom faktiskt till lite användning också, mycket praktiskt. Och jag måste tillstå att jag är mycket nöjd med resultatet! Inte en enda sprättning behövdes heller - woho! Tyckte även att det blev riktigt schysst med den gula detaljen som jag kom på i sista stund.













lite news



 

 



a great life


Livet är allt bra härligt..
Är på dåligt humör och känner mig allmänt grinig.
Fick nobben på lägenhet igen. Jävla bostadsmarknad.
Jag har inget ordentligt jobb.
Jag är trött och har none what so ever självdisciplin på att gå och lägga mig i tid.
Datorn krånglar och batteriet har kukat ur. Och så är hårddisken full.
Dessutom är det den roliga tiden i månaden och jag känner mig allmänt ful och uppblåst.




hufvudstadsdagar


Har nu spenderat några dagar i Stockholm som start på det nya året. Vintrigt så det förslår, massa snö och knarrigt under skorna. Promenad på Djurgården, smaskiga téinköp, goda middagar, fetbra bowling, mycket trevligt sällskap och så en inlåsning efter toalettbesök. Bland annat.












Och för att avsluta, en bild av något som min faster hade hittat.


Han är allt bra härlig.



RSS 2.0