apple of the eye



Jag har överträffat mig själv. Den kanske är en biverkning av att fylla 26?


Har plockat sjukt mycket äpplen på sistone. På allmänna träd. Asgoda sorten också. Aroma tror vi att det är. Plockade
4,2 kg häromveckan stående i nån märklig ställning i ett träd med en drös med grenar ungefär överallt som petade in
i håret, hållandes i en gren med ena handen för att inte ramla, och plockandes äpplen med den andra medans
tygkassen hade fått en viloplats på några grenar.
Så nu har jag gjort en massa smaskensgrejor av de. Dels så har det blivit torkade äppelskivor både med och utan kanel,
dels så har det blivit äppelmos, och så har jag bara förvällt klyftor och lagt i frysen. De torkade blir det definitivt mera
av - de är helt galet goda!
För de som vill testa att torka så kommer här en liten enkel beskrivning.

Torkade äppelskivor
Skiva äpplen tunt. Vill man så kan man kärna ur de först. Jag brukar strunta i det, och bara peta ut kärnorna
efterhand (inget jobbbigt, även fast det kanske låter pilligt). Dessutom får de en vacker stjärnform av kärnhuset.
Lägg de på bakplåtspapper och sätt in i ugnen på ca 50°. Det tar ganska många timmar för de att torka. Räkna
med 7 timmar ungefär, som en arbetsdag typ. Vänd på de emellanåt. Man kan strö på lite kanel om man vill, det
är smaskens. Eller prova med något annat.
Förvara torrt i burk.

Och nu idag så fick jag en smakidé som jag testade. Äppelmos med té. Jag hade alltså i té istället för vatten när jag
kokade det. Det blev helt galet gott! Jag hade ett grönt té med namnet Miss Saigon, men det går alldeles säkert
bra med andra sorter också. Jag ska testa lite olika hade jag tänkt.

Sen så suger det ganska ordentligt i sticktarmen nu också. Har lite idéer som jag klurar på.

Ikväll ska det dubbelfiras födelsedag. För mig och min allrakäraste lillebror som jag fick som dagen-efter-försenad
födelsedagspresent när jag nyss hade fyllt fyra.





RSS 2.0